onsdag 22. august 2012

Wien

Fra Praha var det full fart til Wien. Tror kanskje ikke det er helt rette årstiden for Wien...... innmari varmt da vel!! Fant lett campingplassen Wien Süd, og fikk greit plass på den. Den ligger temmelig langt unna sentrum, måtte først ta buss, så metro U6 - og til slutt U4. Men det klarte flott, og når campingen selger 24-timers billett til kollektiv transport, så ble det kveldstur inn til Wien.

Det første vi gjorde var å bli overfalt av en selger for en konsert. Wienerkonsert. Med innslag av både opera og ballett......og det ville selvfølgelig jeg gjerne oppleve!! Trodde faktisk at OT heller ville sitte på et utested rett ved - men han ville være med han og!!!! Så dermed kjøpte vi billetter av selgeren til dagen etter, og glemte egentlig at det kom til å bli rimelig hektisk neste dag. Tok en øl på sikkert den dyreste plassen - Steffanplatz, masse mennesker og koselig plass. Jeg var i tårnet i Steffansdom i sånn cirka 1982, så det ville jeg absolutt IKKE en gang til. Ikke når jeg lider av sterk høydeskrekk....... Og ikke orket OT heller. Så da fant vi metro hjem igjen. Og utekos ved Botox.

Dagen etter var det altså dagen for erobring av storbyen. Vi dro først til slott Schönbrunn. Og der brukte vi så lang tid at vi rakk igrunn ikke mer!! Da vi kom dit kjøpte vi billetter inn til slottet med en gang. Og fikk inngangstid 1,5 time etter..... Kl 13. 58 i Gate A. Så det så. Kikket rundt i hager og plasser og ventet....

Alle fikk utlevert audioduppedingser, så vi gikk pent og pyntelig, stille og rolig rundt i 40 rom (av 1441) og kikket på keisere og keiserinner, fyrster og fystinner sine rom og møbler. Innmari fint igrunn. Vel verdt et besøk.

Men dessverre er det så dårlig dekning med internett her på campen - at jeg få ikke lagt ut bilder. Ergerlig!!!

Vi brukte så lang tid på Schönbrunn at vi rakk jo ingenting i selve byen. Men vi rakk å ta trikk nr 2, som gikk forbi mange av de flotteste bygningene. Må si Wien er en nydelig by, utrolig store og vakre bygg. Og veldig godt vedlikeholdt.  Men selvfølgelig - VARMT!!!!! Så dere kan tenke deg at det var helt perfekt for oss å sette oss inn i et konsertlokale (dvs gammel flott skolebygning, så nesten ut som et kloster, i flere etasjer), for å høre Royal Wiener Orchestra. Men pytt, det var ikke vare bare oss som luktet...... og konserten som inneholdt mange stykker av Mozart og Strauss bla, og opera OG ballett - var faktisk veldig bra. Er vi i Wien så får vi gjøre alt turistene er ment å gjøre.

Som å spise Apfelstrudel. Og Sachertorte. Og Wienerschnitzel av kalv.  Gøtte greier alt sammen!

Dagen etter var det avreise til Novo Mesto i  Slovenia. Der skulle vi innom Adria-fabrikken for å finne oss en myggdør. Men bomtur gitt. Fabrikken sendte oss til delelageret- og der mente de at det ble altfor mye arbeid til å gjøres der og da. Men vi fikk iallefall vært i Novo Mesto!! Og fant en utrolig idyllisk liten campingplass i Otocec! Rett ved en innsjø med svaner og andre fugler..... flott! Bilder kommer så fort jeg kan!!

Så bar det videre til Krk. Og her sitter vi da - på Naturistcamp Politin. Det eneste som var ledig i byen Krk da vi kom på mandag. Var litt uvant til og begynne med, men nå storkoser vi oss og har ikke forbruk av klær i det hele tatt!! Skjønner ikke hvorfor vi tok med så mange klær!!!! Vi kan jo bare legge oss inn på naturistcamper hele tiden her i Kroatia!!!!Ingen våte badebukser eller bikinier. Går på stranden i nettoen - og på butikken - og for å vaske opp.... HA-HA-HA HERLIG!

Og her er det ikke lov til å ta bilder, så dere skal få slippe å se bilder av meg og OT nakne......he he he....

I morgen skal vi videre til Split og treffe venner, skal bli gøy!!

See you there!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar